3 voordelen van een elektrische auto

3 voordelen van een elektrische auto

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar wat het beste is voor je bedrijf. Daarom is de kans groot dat je ook al eens hebt nagedacht over het rijden van een elektrische auto. Dat is niet alleen voordelig, je laat ook direct zien dat je kiest voor toekomstproof oplossingen. Benieuwd naar de 3 grootste voordelen van een elektrische auto? Onze experts hebben ze voor je op een rijtje gezet. 


Ben je een snelle beslisser en wil je direct meer weten over zakelijk rijden in een elektrische auto? Dan ben je bij onze Marco aan het goede adres. Hij weet precies welke elektrische wagen bij jouw situatie past.

Voordeel 1: Elektrisch is beter voor het milieu


Dit is misschien een inkoppertje, maar we noemen ’m toch. Elektrisch rijden is stukken beter voor het milieu dan diesel, benzine of LPG. Ook (plug-in) hybrides zijn al veel beter voor het milieu. 


Elektrische wagens rijden op accu’s en stoten minder CO₂ uit dan auto’s op fossiele brandstoffen. Ook de fijnstofuitstoot is lager. Dat is beter voor het milieu en voor mensen die in drukke gebieden wonen waar veel wordt gereden. Wil je écht groen rijden? Dan laad je je elektrische auto op met groene stroom uit windmolens of stroom die je hebt opgewekt met je eigen zonnepanelen. Veel groener dan dat wordt het niet, tenzij je gaat fietsen.

 

Ook interessant: bekijk de voor- en nadelen per brandstof.

Voordeel 2: De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op

Elektrische auto’s zijn nog lang niet uitontwikkeld. Er zijn steeds meer autofabrikanten die meedoen aan deze milieuvriendelijke trend. Bijna ieder merk heeft een elektrische auto. Je hebt dus veel meer keuze dan een paar jaar geleden.  


Ook handig: de actieradius van de nieuwste elektrische wagens is intussen bijna te vergelijken met die van auto’s op benzine of diesel. De meeste mensen hoeven de auto alleen thuis aan de laadpaal op te laden. Zo heb je iedere ochtend een volle accu. En dat is toch een stuk minder gedoe dan iedere 500 kilometer weer tanken. 


Het kan zijn dat je onderweg toch stroom nodig hebt. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, of op en neer moet van Groningen naar Maastricht. Ook dat is geen probleem meer: doordat steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden, groeit het aantal oplaadpunten langs de snelweg in heel Europa. Dit zijn snelladers, waarmee je na een kopje koffie direct weer door kunt rijden. Door onderweg je auto op te laden, kun je lange afstanden afleggen.

Voordeel 3: Fiscale voordelen

Een elektrische auto is in de aanschaf vaak duurder dan een auto die rijdt op fossiele brandstoffen. Daar staat wel wat tegenover: wat betreft onderhoud en verbruik is elektrisch rijden weer goedkoper. Zo hebben de onderdelen van een volledig elektrische auto minder onderhoud nodig. 


Als zakelijke rijder betaal je met een elektrische auto een lagere bijtelling. Daarnaast betaal je in ieder geval tot 2025 geen wegenbelasting. De overheid stimuleert elektrische voertuigen met subsidies die de aanschaf aantrekkelijker maken.

Elektrische auto leasen? Bekijk ons aanbod

Is de vonk overgeslagen? Dat begrijpen we. Als ondernemer is het namelijk aantrekkelijk om elektrisch te leasen. Als je least, betaal je een vast maandbedrag en hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je rijdt in de auto die je wilt, zonder dat het ten koste gaat van je financiële positie. En na je leaseperiode kun je weer kiezen uit een nieuwe generatie elektrische auto’s! 


Bij LeaseParcours kies je de auto die het beste bij jou en je situatie past. We hebben een mooi wagenpark voor je klaarstaan: 100% elektrische en hybride auto’s, nieuwe auto’s en occasions. En kies je voor financial lease of operational lease? Ons toegewijde team helpt je kiezen, zodat jij straks met een glimlach van 1000 watt rondrijdt.

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

LeaseParcours
31 augustus 2021
Veel mensen vragen zich af hoe het zit met een zakelijke lease-auto en een hypotheek. Beïnvloeden die elkaar? Krijg je minder hypotheek als je in een lease-auto rijdt? En speelt het soort leasecontract nog een rol in het geheel? LeaseParcours legt het uit.
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda