Brandstoffen vergelijken: benzine, diesel, LPG, hybride of elektrisch leasen?

Brandstoffen vergelijken: benzine, diesel, LPG, hybride of elektrisch leasen?

Als je in een zakelijke lease-auto wilt rijden, kun je kiezen tussen behoorlijk wat soorten wagens én brandstoffen. Ga je voor diesel of benzine? Of wordt het toch elektrisch? In dit blog lopen we langs de verschillende brandstoffen. Zo kom jij erachter welke brandstof en welk type leasewagen voor jou het voordeligst is.

Bij LeaseParcours vind je de leaseauto die bij je past

Welke brandstoffen zijn er te vinden bij LeaseParcours? Bij ons lease je wagens in vijf brandstoftypes: benzine, diesel, elektrisch, hybride en lpg. Welke brandstof het beste bij jouw situatie past, hangt van een aantal zaken af. Denk aan je jaarlijkse aantal kilometers, je budget, gemak en hoeveel je geeft om het milieu. Hieronder zetten we de voor- en nadelen per brandstof op een rij.

Benzine

De autobrandstof waar het ooit allemaal mee begon. Benzine is wereldwijd de meestvoorkomende autobrandstof, terwijl het per liter de duurste brandstof is. Hoe dat kan? Auto’s op benzine zijn relatief goedkoop in aanschaf en de wegenbelasting is lager. Daartegenover staat dat het verbruik én de CO2-uitstoot hoger zijn dan bij diesel.

Diesel

Diesel stond jarenlang bekend als de ideale brandstof voor wie jaarlijks veel kilometers maakte. En ergens klopt dat ook: diesel is goedkoper en zuiniger dan benzine. Toch kennen dieselauto’s ook nadelen ten opzichte van benzine. Voor auto’s die rijden op diesel betaal je namelijk meer wegenbelasting.

Elektriciteit

Elektrische leaseauto’s zijn behoorlijk booming. Het meestgehoorde argument om elektrisch te rijden, is dat er geen schadelijke uitlaatgassen uit je leaseauto komen. Elektrische auto’s zijn onderaan de streep beter voor het milieu dan benzine- of dieselauto’s, ondanks de batterijproductie. Ook is laden goedkoper dan tanken. 

Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de maandprijs voor zakelijke elektrische leaseauto’s vaak hoger ligt dan bij andere brandstoffen. En rijd je voor je werk vaak naar het buitenland? Met elektrische voertuigen ben je afhankelijk van de dichtheid van het laadnetwerk in het land waar je rijdt.

Hybride

Op zoek naar een auto die op benzine en elektriciteit rijdt? Maak kennis met hybride auto’s. Dit type leaseauto heeft twee motoren en kan volledig op beide rijden. Het grootste voordeel is het relatief lage brandstofverbruik. En omdat je kunt laden én tanken, hoef je je nooit zorgen te maken over de actieradius van hybride auto’s – je kunt gaan en staan waar je wilt. Een kleine kanttekening: op de snelweg is een hybride lease-auto niet veel zuiniger dan fossiele brandstoffen. 

LPG

LPG is een alternatieve brandstof. Het staat voor liquid petroleum gas en is afkomstig uit aardgas. Het is een goedkope brandstof in vergelijking met diesel en benzine, al schommelen de prijzen sterk per pomp. Een milieutechnisch voordeel van LPG is dat het minder CO2 uitstoot dan benzine. Zoek je een LPG-leaseauto? Houd er dan rekening mee dat LPG niet bij alle pompen verkrijgbaar is. Bekijk hier waar de LPG-tankstations zijn in Nederland.

Persoonlijk advies nodig?

En, ben je er al uit? Kies je voor een leaseauto op diesel of benzine, of toch voor elektrisch? We snappen dat al deze informatie best overweldigend kan zijn. 

Gelukkig is LeaseParcours meer dan alleen een website. Ons team van lease-adviseurs is van vlees en bloed, en staat je graag persoonlijk te woord! We bekijken je situatie en luisteren naar je wensen. Eén ding is zeker: voor welke brandstof je ook kiest, je rijdt gegarandeerd met een glimlach bij ons weg. Wedden?


Ik wil persoonlijk advies

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda