Financial lease als eenmanszaak

Heb je een eenmanszaak en zoek je een lease-auto? Als solo-ondernemer klinkt het kopen van een auto je misschien niet als muziek in de oren, want dan ben je ineens een groot bedrag kwijt. En dat is niet zo wanneer je de auto leaset.

Door als eenmanszaak een auto zakelijk te leasen, spreid je de kosten over meerdere jaren. Zo houd je nu geld over om te investeren in je zaak en om te groeien. En daar dragen onze lease-adviseurs graag hun steentje aan bij.

dots

Waarom als eenmanszaak zakelijk leasen?

Jouw eenmanszaak is toe aan een bedrijfsauto. Nu sta je voor de keuze: ga je kopen of leasen? Het kopen van een auto brengt, naast de aanschaf, altijd andere kosten met zich mee. Denk aan het onderhoud, wegenbelasting en eventuele reparaties. Die mogelijke kosten zorgen voor onzekerheid.

Door met zakelijk leasen je kosten te spreiden, weet je precies wat er iedere maand uitgaat. Je komt niet voor verrassingen te staan. Ook houd je meer geld over voor andere investeringen. Die ene nieuwe laptop? Dat mooie stuk gereedschap? Autolease maakt het mogelijk!

volkswagen stuur
Volkswagen reeks

Eenmanszaak en zakelijk leasen: operational of financial?

Bij LeaseParcours heb je grofweg twee leasevormen: operational lease en financial lease.
Bij operational lease blijven wij de eigenaar van de auto, zowel economisch als juridisch. Met andere woorden: je huurt de nieuwe auto van ons. Bijkomende kosten als onderhoud, verzekeringen zijn gedeeltelijk of zelfs geheel inbegrepen bij de leaseprijs. Het aantal te rijden kilometers staat bij operational lease vast. Is het leasecontract afgelopen? Dan lever je de auto weer bij ons in.

Bij financial lease ben jij direct de economisch eigenaar van de auto. Je betaalt lage leasekosten per maand en mag zoveel kilometers maken als je wilt. Overige kosten zijn niet inbegrepen bij de leaseprijs. Na het leasecontract ben je zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. Hij is dan helemaal van jou.

Heb je zo snel mogelijk een bedrijfsauto nodig? Het liefst vandaag nog? Onze occasions zijn direct beschikbaar. Bonus: ze zien eruit en rijden als nieuw.

 

bmw m135i scaled

De fiscale voordelen van financial lease voor jou als eenmanszaak

Doet ‘leasen’ bij jou het private-belletje rinkelen? Dat is niet zo gek, want er wordt in Nederland volop geadverteerd voor private lease. Toch is dat voor jou als eenmanszaak niet de voordeligste optie. Door je auto zakelijk te leasen, profiteer je van fiscale voordelen. Zo staat je bedrijfsauto bij financial lease op je bedrijfsbalans. Daardoor mag je de rente en en andere kosten van de leaseauto afschrijven. Zoals beschreven, geldt dat niet bij operational lease.

Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: Privacy Statement .

 

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: Privacy Statement.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda