Financial lease, veelgestelde vragen - Leaseparcours

Financial lease, veelgestelde vragen

Financial lease, veelgestelde vragen

Hieronder geven wij antwoord op een aantal veelgestelde vragen over financial lease.
1Financial lease, wat is dat?
Financial lease is een zakelijke lening voor uw auto. Financial lease maakt rijden in een mooie, representatieve auto bereikbaar zonder dat dit ten koste gaat van uw financiële positie. Zo is financial lease van een auto – ook wel auto huurkoop genoemd – zeer aantrekkelijk voor elke ondernemer.
2Wat zijn de voordelen van financial lease?
Financial lease is glashelder en biedt financiële zekerheid: u betaalt een vaste, lage prijs gedurende een vaste looptijd, die u mede zelf bepaalt. Daarna bent u eigenaar van de auto. U rijdt in een nieuwe auto of mooie occasion zonder grote investering. De aanschaf van de auto gaat dus niet ten koste van de liquide middelen, die kunt u blijven gebruiken voor uitvoering en uitbreiding van uw kernactiviteiten. Wel is de auto actief op de balans van uw onderneming, u schrijft dus zelf af. Ook profiteert u van investeringsaftrek.
3Hoe werkt financial lease?
Gedurende een vooraf bepaalde looptijd van uw leasecontract betaalt u een vaste maandtermijn, bestaand uit aflossing en een aantrekkelijk rentetarief. En na afloop van de leasetijd bent u volledig eigenaar van de leasewagen.
4Wat gebeurt er aan het eind van het leasetermijn?
Aan het eind van de leasetermijn bent u officieel volledig eigenaar van uw leasewagen. Daarmee vervalt automatisch het afgesloten leasecontract.
5Hoe kies ik mijn auto?
Op deze website vindt u een enorm aanbod aan auto’s, zowel nieuwe personenauto’s en bedrijfswagens als occasions. U kunt uw voorkeuren invullen, waarna wij automatisch een selectie voor u maken. Zo kiest u eenvoudig en snel precies die auto die aan al uw wensen voldoet.
6Kan ik alle automerken bij leasen bij LeaseParcours?
Ja. LeaseParcours is een volledig onafhankelijke leasemaatschappij. Als zodanig kunnen wij alle merken en types leaseauto’s nieuw leveren. Ook bieden wij via deze website een enorm aanbod in tweedehands leaseauto’s van alle gangbare merken.
7Wat is het verschil tussen operational lease en financial lease?
Bij financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto en na de looptijd van het leasecontract bent u volledig eigenaar. U betaalt lage leasekosten, enkel voor aanschaf van de auto. Overige kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, brandstof, verzekering en wegenbelasting zijn niet inbegrepen. U bent helemaal vrij om zo veel te rijden als u wilt. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto en zijn de bijkomende kosten gedeeltelijk of zelfs geheel inbegrepen in de leaseprijs. In de leaseovereenkomst staat een afgesproken aantal kilometers
8Mag ik vervroegd aflossen?
Ja, tussentijds in één keer inlossen van de volledige leasesom is mogelijk. Bij een goed betaalverloop krijgt u in veel gevallen renterestitutie.
9Is financial lease inclusief onderhoud, wegenbelasting en verzekering?
Nee. Onder financial lease vallen alleen de kosten van aanschaf van de auto. Alle overige kosten betaalt u zelf.
10Hoe wordt de leaseprijs bepaald?
LeaseParcours bepaalt de leaseprijs. Dat gebeurt aan de hand van een aantal factoren: de aanschafwaarde van de leaseauto, de looptijd van het leasecontract, de slottermijn en uw klantprofiel.
11Welke gegevens hebben jullie van mij nodig voor een vrijblijvende lease-aanvraag?
Een KvK-nummer volstaat in veel gevallen voor het doen van een lease-aanvraag. In sommige gevallen vragen wij aanvullende informatie op.
12Kan ik een aanbetaling doen?
Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan de inruilwaarde van uw huidige auto. Door zo’n aanbetaling verlaagt u de maandlasten van uw leaseovereenkomst. Dat scheelt u niet alleen in de portemonnee, maar kan in sommige gevallen de acceptatie van de leaseovereenkomst ook gemakkelijker maken.
13Ben ik officieel eigenaar van de leaseauto?
Gedeeltelijk. Bij financial lease blijft de lease- of financieringsmaatschappij juridisch eigenaar, terwijl u als klant economisch eigenaar van de auto wordt. Dat laatste betekent dat u het economisch risico van het object draagt. Dat bestaat uit het genot van de auto en het risico van waardevermindering of –vermeerdering. Daarom staat de auto onder passiva op uw balans. Het juridisch eigendom houdt in dat verkopen of overdragen van de auto uitsluitend door de kredietverstrekker of leasemaatschappij mag gebeuren. Na het voldoen van de laatste leasetermijn krijgt u automatisch ook het juridisch eigendom van de auto.
14Aan welke voorwaarden moet ik voldoen voor financial lease?
U moet zelfstandig ondernemer zijn met een actief KvK-nummer.
15Heeft financial lease fiscale voordelen?
Ja. De auto staat onder passiva op uw balans. Daarom zijn voor u de afschrijvingskosten fiscaal aftrekbaar. Ook kunt u profiteren van andere belastingvoordelen, zoals rente, aflossing, investeringsaftrek en eventuele subsidies.
16Kan ik BTW terugvragen over het maandelijkse termijnbedrag?
LeaseParcours brengt geen BTW in rekening over de maandelijkse termijnbedragen. Leaset u een BTW-auto, dan betaalt u bij aanvang van het in één keer de BTW en kunt dit dan zo mogelijk terugvorderen bij de Belastingdienst.
17Wordt financial leasing geregistreerd bij het BKR?
Wanneer de contractant een hoofdelijk aansprakelijk ondernemer is, vindt bij een aanvraag verplicht toetsing plaats bij Bureau Krediet Registraties (BKR) in Tiel. In overige gevallen kan er een BKR-toetsing plaatsvinden. Bij het aangaan van een leaseovereenkomst vindt er altijd een registratie plaats bij het BKR (zie artikel 6.5 van onze algemene voorwaarden).
18Mag ik financial leasen als ik een negatieve BKR-notering heb?
In veel gevallen hoeft een BKR-notering – zowel negatief als positief – geen probleem te zijn voor het aangaan van een leasecontract.
19Staat het rentepercentage vast voor de hele looptijd?
Ja. U betaalt de hele looptijd hetzelfde percentage zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
20Wat is een slottermijn?
De slottermijn is de verwachte inruilwaarde van uw leaseauto aan het eind van de leaseperiode. Deze slottermijn kunnen wij verwerken in de leaseovereenkomst. Daarmee financiert u uw leasewagen op basis van werkelijke afschrijvingskosten. Zo maakt u slim gebruik van de toekomstige inruilwaarde van uw auto. Want over de slottermijn betaalt u alleen rente en geen aflossing en dat scheelt behoorlijk in de maandlasten.
Leaseparcours

LeaseParcours

Wij voelen ons persoonlijk betrokken bij onze klanten. Dat maakt LeaseParcours tot een leasemaatschappij waarmee het prettig zakendoen is. Hier vindt u antwoord op een aantal vragen die mensen ons vaak stellen.
autolease

Auto lease

Veel mensen leasen een auto. Maar wat is autolease nou precies?
En hoe zit het nou eigenlijk met bijtelling? Hieronder geven wij u antwoord op de meest gestelde vragen over lease van uw auto
Operational lease

Operational lease

Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Afhankelijk van de vorm – netto of full operational lease – zijn verschillende voorzieningen inbegrepen. Hier vindt u antwoord op alle veel gestelde vragen.