Alles over goedkope financial lease

Alles over goedkope financial lease

Voor veel ondernemers het ideale scenario: rijden in een mooie leaseauto, en dan het liefst voor zo weinig mogelijk geld. Wij snappen wel waarom. Zo houd je het meeste geld over om verder te groeien met je bedrijf. Financial lease is de goedkoopste leasevorm die er is. Maar wat is het ook alweer? En hoe lease je binnen financial lease zo goedkoop mogelijk? We zetten een paar handige tips op een rij.

Nog even kort: wat is financial lease?

Financial lease houdt in dat de leasemaatschappij – in dit geval LeaseParcours – de auto in eerste instantie financiert. Vervolgens betaalt de ondernemer – jij dus – de auto in maandelijkse termijnen af. Bij financial lease ben jij aan het eind van het leasecontract eigenaar van de auto.

Andere voordelen van financial lease zijn dat je:

  • Ook met kleine reserves een auto leaset.
  • Van fiscale voordelen profiteert vanaf dag één.
  • Geen kilometerbeperking hebt.

Nu al nieuwsgierig naar onze leasevoorraad? Bekijk onze goedkoopste lease-auto’s, gesorteerd op budget:

Tips om zo goedkoop mogelijk te leasen

Oké, financial lease is dus de goedkoopste manier om als ondernemer een auto te leasen. Maar hoe bespaar je binnen die leasevorm nóg meer geld? We hebben een paar handige tips voor je.

Tip 1: Lease een tweedehands auto (occasion)

Deze tip zet de meeste zoden aan de dijk: lease een occasion. Onze tweedehands auto’s verkeren in perfecte staat. Gebruikte leaseauto’s zijn goedkoper omdat ze hun grootste afschrijving al hebben gehad. Dit zie je terug in het goedkope financial lease maandbedrag: dat is stukken lager dan bij nieuwe auto’s.

Tip 2: Kies een goedkope auto

Lease je liever een nieuwe auto? Ook dan is er heel veel mogelijk. Denk goed na over het budget dat je te besteden hebt en welke auto daarbij past. Wij adviseren je hier graag over. Het spreekt voor zich: het leasen van een Fiat 500 is goedkoper dan een Volvo XC40.

Tip 3: Verleng de looptijd

De looptijd van financial lease beïnvloedt je maandelijkse kosten. Spreid je het kredietbedrag over bijvoorbeeld 48 of 36 maanden? Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. 

Tip 4: Doe een aanbetaling

Afhankelijk van de situatie kun je bij LeaseParcours ook zonder aanbetaling leasen. Maar wil je echt de goedkoopste financial lease? Doe een hogere aanbetaling. Wanneer je meer aanbetaalt, betaal je namelijk minder per maand. In sommige gevallen verlagen we dan ook je rentetarief. Dubbele winst.

Tip 5: Verhoog de slottermijn

Aan het eind van je goedkope financial leasecontract betaal je de zogeheten slottermijn. Het is het laatste bedrag dat je afbetaalt. Dit werkt in principe net zo als de aanbetaling. Hoe hoger de slottermijn, hoe lager je per maand betaalt. Het moet natuurlijk wel uit kunnen. Voorkom je liever hogere eenmalige uitgaven, zoals de slottermijn? Betaal dan iets meer per maand. LeaseParcours is hierin behoorlijk flexibel. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

Of je nu de goedkoopste financial lease wilt of een leasevorm waarvoor je meer betaalt, wij ontzorgen je volledig. Hoe klinkt dat? Wil je de mogelijkheden eens bespreken met een van onze lease-adviseurs?

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

LeaseParcours
31 augustus 2021
Veel mensen vragen zich af hoe het zit met een zakelijke lease-auto en een hypotheek. Beïnvloeden die elkaar? Krijg je minder hypotheek als je in een lease-auto rijdt? En speelt het soort leasecontract nog een rol in het geheel? LeaseParcours legt het uit.
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda