Netto operational lease betekenis: uitleg en voorbeelden

Netto operational lease betekenis: uitleg en voorbeelden

Zakelijk leasen is een uitkomst voor ondernemend Nederland: van zzp’ers en mkb’ers tot aan de grote corporates. Geen eenmalige grote investeringen, maar wel direct de vrijheid om te ondernemen. Een van de mogelijke leasevormen is netto operational lease. Wat is het precies? En hoe verschilt het van full operational lease? Is het iets voor jou? Hoog tijd voor een uitleg van echte lease-specialisten.

Wat is netto operational lease?

Netto operational lease is een off-balance financiering. In de basis huur je bij deze leasevorm een auto. Met nadruk op huren, want de auto wordt – net als bij een huurhuis – niet jouw eigendom. De leaseauto blijft zowel juridisch als economisch van de leasemaatschappij: de auto staat dus op onze balans. Na het leasecontract nemen wij de wagen weer in, zodat jij geen risico loopt over de restwaarde.


De leaseprijs is altijd inclusief rente, afschrijving en wegenbelasting. Extra kosten als onderhoud en verzekeringen zitten bij netto operational lease niet bij de leaseprijs in. Wist je dat je zowel nieuwe auto’s als occasions bij ons kunt leasen?

Belangrijk verschil tussen netto en full operational lease

Het verschil tussen netto en full operational lease is dat we je bij de full-versie totaal ontzorgen. Ook zaken als onderhoud, verzekeringen, pechhulp en zelfs brandstof zitten dan bij de maandelijkse leaseprijs in. Uiteraard zorgt dit wel voor een hoger maandbedrag.

Leaseprijs bij netto operational lease

Als leasemaatschappij bepalen wij de leaseprijs. Dat maandbedrag hangt af van de leaseauto die je kiest, de looptijd van het leasecontract, de slottermijn en je klantprofiel. Wat betreft dat laatste: bij LeaseParcours staan we bekend om onze flexibiliteit. Om je een beeld te geven: het is soms zelfs met een negatieve bkr-registratie mogelijk om bij ons te leasen. Wij vinden het belangrijk dat jij jouw mooie ondernemersplannen kunt waarmaken.

Voordelen en nadelen van netto operational lease

Service zelf kiezen 

Met netto operational lease heb je maximale vrijheid: jij bepaalt waar je de service en verzekeringen onderbrengt. Zo houd je volledige controle. Aan de andere kant: gebeurt er iets, dan zijn de kosten voor jou. Met full operational lease zijn al je kosten gedekt.


Meerdere opties na contract

Die vrijheid geldt ook voor wanneer het contract is afgelopen. Bij netto operational lease heb je drie mogelijkheden: je levert de auto in, je neemt de auto over, of je gaat verder met de lease.


Auto niet op de balans

Omdat de leaseauto niet bij jou op de balans staat, tellen kapitaalverstrekkers de auto niet op bij je geleende vermogen. Dit maakt je aantrekkelijker voor financierders. De precieze fiscale voordelen verschillen per geval. Neem voor meer informatie contact op met je accountant of boekhouder.

Ben je de weg kwijt? Wil je dat een van onze lease-adviseurs met je meedenkt? Bel ons! We staan je meteen te woord en helpen je graag verder.

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

LeaseParcours
31 augustus 2021
Veel mensen vragen zich af hoe het zit met een zakelijke lease-auto en een hypotheek. Beïnvloeden die elkaar? Krijg je minder hypotheek als je in een lease-auto rijdt? En speelt het soort leasecontract nog een rol in het geheel? LeaseParcours legt het uit.
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda