Operational lease, veelgestelde vragen - Leaseparcours

Operational lease, veelgestelde vragen

Operational lease, veelgestelde vragen

Hieronder geven wij antwoord op een aantal veelgestelde vragen over operational lease.
1Operational lease, wat is dat?
Bij operational lease betaalt u voor het gebruik van de auto van uw keuze. Daaronder kunnen onder meer de kosten van verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparaties vallen. Na afloop van de leaseperiode neemt de leasemaatschappij de auto terug.
2Wat is het verschil tussen operational lease en financial lease?
Bij financial lease wordt u economisch eigenaar van de auto en na de looptijd van het leasecontract bent u volledig eigenaar. U betaalt enkel voor aflossing en rente voor aanschaf van de auto. Overige kosten voor bijvoorbeeld onderhoud, brandstof, verzekering en wegenbelasting zijn niet inbegrepen. U bent helemaal vrij om zo veel te rijden als u wilt. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto en zijn de bijkomende kosten gedeeltelijk of zelfs geheel inbegrepen in de leaseprijs. In de leaseovereenkomst staat een afgesproken maximumaantal kilometers
3Hoe werkt operational lease?
Gedurende een vooraf bepaalde looptijd van uw leasecontract betaalt u een vaste maandtermijn, waarin naast de aanschafprijs ook een deel van of zelfs alle verbruikskosten worden meegenomen. De financier of leasemaatschappij blijft eigenaar van de leasewagen.
4Wat is het verschil tussen netto operational lease en full operational lease?
Bij netto operational lease is de leaseprijs inclusief rente, afschrijving en wegenbelasting. Bij full-operational lease zijn ook onderhoud en verzekering inbegrepen en kunt u bovendien kiezen voor een leaseprijs inclusief pechhulp, vervangend vervoer en zelfs brandstof.
5Wat zijn de voordelen van full operational lease?
Bij full-operational lease zorgen wij ervoor dat u mobiel bent. Wij ontzorgen u volledig. En dat is bij LeaseParcours scherp geprijsd. Full operational lease is bij ons in veel gevallen nog goedkoper dan financial lease. Aangezien dit afhankelijk is van verschillende omstandigheden, informeren onze adviseurs u hierover graag persoonlijk nader.
6Wat zijn de voordelen van netto operational lease?
Netto operational lease maakt operational leasing bereikbaar voor een grote doelgroep. Zo behoort netto operational lease ook bij occasionlease tot de mogelijkheden.
7Wat is de levertijd van een leaseauto?
Dat is afhankelijk van uw keuze voor een nieuwe of tweedehands leaseauto. In geval van een nieuwe auto is de levertijd afhankelijk van de fabrikant of importeur van het betreffende merk en type auto en van de actuele vraag uit de markt naar de auto van uw keuze.
8Hoe wordt de leaseprijs bepaald?
LeaseParcours bepaalt de leaseprijs. Dat gebeurt aan de hand van een aantal factoren: de aanschafwaarde van de leaseauto, de looptijd van het leasecontract, het overeengekomen maximumaantal kilometers en uw klantprofiel.
9Kan ik zelf opties en accessoires kiezen?
Bij lease van een nieuwe auto hebt u hierin vrije keuze.
10Hoe stel ik mijn leaseauto samen?
U stelt uw leaseauto samen in overleg met onze lease-adviseur.
11Kan ik mijn lease auto kopen na de leasetermijn?
Dat is mogelijk. In principe nemen wij de leaseauto aan het eind van de leaseperiode terug, maar als u de leaseauto wilt kopen, doet onze lease-adviseur u daarvoor graag een passend voorstel.
12Hoe lang rijd ik in mijn leaseauto?
De looptijden van leaseovereenkomsten variëren van 1 maand tot 72 maanden. Daaronder valt dus ook shortlease, lease voor een periode tot 12 maanden.
13Is tussentijds overstappen op een andere leaseauto mogelijk?
Ja, dat kan. Welke gevolgen dit heeft voor de leaseovereenkomst en maandelijkse leasetermijn, hangt af van de omstandigheden. Bel daarvoor met onze lease-adviseur, tel. 020 – 820 21 09.
14Ben ik eigenaar van de leasewagen?
Nee. Bij operational lease blijft de leasemaatschappij of financier zowel juridisch als economisch eigenaar van de leasewagen. Na afloop van de leaseperiode nemen wij de auto terug, zodat u geen risico loopt over de restwaarde.
15Is brandstof inbegrepen in de leaseprijs?
Er kan een brandstofvoorschot worden meegenomen in de leaseprijs. U krijgt dan een LeaseParcours brandstofpas die internationaal breed wordt geaccepteerd.
16Zijn onderhoud en reparaties inbegrepen in de leaseprijs?
Bij full operational lease is de leaseprijs inclusief onderhoud en reparaties. Bij netto operational lease betaalt u deze kosten zelf.
17Is operational lease inclusief wegenbelasting?
Zowel bij full operational lease als netto operational lease is de leaseprijs inclusief wegenbelasting.
18Mag ik mijn eigen garagebedrijf kiezen?
In principe bepalen wij als leasemaatschappij waar onze leaseauto’s in onderhoud zijn. Onderhoud moet plaatsvinden bij merkdealers of merkspecialisten die aangesloten zijn bij ROB-net. Voor meer informatie kunnen zowel onze klanten als garagebedrijven bellen met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808.
19Heeft mijn leaseauto ook winterbanden?
Winterbanden kunnen inbegrepen worden in uw leasecontract.
20Mag ik zelf aanpassingen doen aan mijn leasewagen?
Zelf aanpassingen doen aan uw leaseauto mag in bepaalde gevallen, maar uitsluitend na overleg met uw leaseadviseur, tel. 020 – 820 21 09.
21Hoe veel kilometer per jaar mag ik rijden?
Het maximumaantal kilometers per jaar wordt vooraf in overleg overeengekomen. Daarbuiten is er een kostprijs per kilometer die u meer of minder rijdt. Rijdt u minder dan afgesproken, dan krijgt u dus restitutie. Bij een grote afwijking naar boven of naar beneden kan er een hercalculatie van de kosten plaatsvinden. Zo’n herberekening kunt u op elk gewenst moment bij ons aanvragen.
22Is operational lease fiscaal voordelig?
Het kan belastingvoordelen hebben, bijvoorbeeld omdat de auto niet op de balans staat. Het exacte fiscale voordeel verschilt van geval tot geval en is afhankelijk van vele factoren. Uw accountant, boekhouder of fiscalist kan u hierover exact informeren.
23Financiële acceptatie, hoe werkt dat?
Afhankelijk van de situatie kunnen wij tot een investering van 75.000 euro goedkeuren zonder het aanleveren van jaarcijfers.
24Kan ik mijn leasecontract tussentijds beëindigen?
Bij goed betaalverloop kunt u een contract voortijdig beëindigen. Wel moet u daarbij rekening houden met een afkoopsom. Dit is afhankelijk van de leasemaatschappij.
25In welke landen is mijn leasewagen verzekerd?
U bent verzekerd in alle landen die staan vermeld op uw groene kaart.
26Hoe kom ik aan mijn groene kaart?
U krijgt uw groene kaart automatisch thuisgestuurd. Hebt u uw groene kaart niet ontvangen, bel dan met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808.
27Wie mogen er in mijn leaseauto rijden?
Wie er in uw leaseauto mogen rijden, is afhankelijk van uw verzekeraar. Bij onze verzekeraar is dat iedereen die in het bezit is van een geldig Nederlands rijbewijs. Is uw auto niet verzekerd via LeaseParcours dan kunnen er afwijkende voorwaarden gelden. Informeer hiernaar bij de betreffende verzekeraar of bel onze leaseadviseur, tel. 020 – 820 21 09.
28Bij schade, wat moet ik doen?
Bel onze leaseadviseur, tel. 020 – 820 21 09. Wij bekijken dan de situatie en vertellen u wat er moet gebeuren.
29Wat moet ik doen bij kleine autoruitschades?
Bel met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808.
30Heb ik bij autoschade eigen risico?
Ja, afhankelijk van het contract en de leasemaatschappij kan er eigen risico gelden voor onder meer WA, casco, ruitbreuk en diefstal.
31Wat moet ik doen bij pech onderweg?
Hebt u pechhulp van LeaseParcours, bel dan met onze Berijdersdesk, tel. 036 – 53 93 808 of met uw leaseadviseur, tel. 020 – 820 21 09. Hebt u pechhulp van LeasePlan Direct Partner, bel dan met de Berijdersdesk via tel. 036 – 527 27 27.
Leaseparcours

LeaseParcours

Wij voelen ons persoonlijk betrokken bij onze klanten. Dat maakt LeaseParcours tot een leasemaatschappij waarmee het prettig zakendoen is. Hier vindt u antwoord op een aantal vragen die mensen ons vaak stellen.
autolease

Autolease

Veel mensen leasen een auto. Maar wat is autolease nou precies?
En hoe zit het nou eigenlijk met bijtelling? Hieronder geven wij u antwoord op de meest gestelde vragen over lease van uw auto
financiallease

Financial lease

Financial lease is zeer in trek. Hierover krijgen wij dan ook heel veel vragen. Voor uw gemak hierbij alvast de antwoorden op deze vragen. En natuurlijk mag u ons altijd vrijblijvend bellen voor meer informatie.