Rien Smeman

Binnendienst – helpt klanten op weg sinds 2019

Wil je toevallig iets weten over wedstrijdduiven? Rien is je man. Dat wist je niet hè? Rien heeft jarenlang gewerkt als postduivenfotograaf. Voor een veilingsite reisde hij tot ver over de grenzen om de kostbare beestjes te fotograferen. De duurste die hij ooit heeft vastgelegd, heeft € 1,2 miljoen opgebracht. Hij was toen zelf nog zo vrij als een vogel, dus ja, dan kun je makkelijk aan zo’n avontuur beginnen. Gewoon een kwestie van doen.

En nu heeft Rien het alweer getroffen: hij werkt bij LeaseParcours. Want hij heeft ook iets met auto’s. Als lid van de Subaru-club organiseert hij de toertocht Rondje Drenthe: elk jaar een andere route door de provincie.

Wat hem aanspreekt bij LeaseParcours, behalve de auto’s, is het team dat bestaat uit heel verschillende mensen. Hij is zelf vrij rustig, terwijl sommige collega’s wat nadrukkelijker aanwezig zijn en anderen ergens daar tussenin zitten. Dat is juist goed, vindt Rien.

Als binnendienstmedewerker is het zijn taak om dossiers samen te stellen voor nieuwe aanvragen. In geval van een BKR-registratie vraagt hij de klant om bankafschriften, IB-aangifte en dergelijke. Zo niet, dan vraagt hij meteen akkoord bij de bank. Komt dat akkoord, dan kan het dossier worden doorgegeven aan een collega die het commerciële traject oppakt.

Rien heeft nog diverse andere administratieve taken, zoals auto’s op naam zetten. Tot slot is hij natuurlijk de aangewezen persoon om foto’s van nieuwe auto’s te maken voor de website. De afwisseling maakt van elke werkdag een verrassing.

Gouden tip van Rien: Doen. Die postduivenfotografie kwam toevallig op mijn pad. Uiteindelijk heb ik het jarenlang met veel plezier gedaan. Dus als het je wat lijkt, ga ervoor!”