Zakelijk een auto leasen: 3 voordelen

Zakelijk een auto leasen: 3 voordelen

Als ondernemer wil je mobiel zijn. De vrijheid hebben om overal naartoe te kunnen rijden in een fijne auto. Niet alleen dagelijks van en naar kantoor, maar ook het bezoeken van bijvoorbeeld een klant op locatie. Of nog even snel naar die ene leverancier voor een bespreking. Wat autorijden betreft, heb je als ondernemer twee opties: kopen of een auto leasen. In dit blog bespreken we drie voordelen van zakelijk een auto leasen. Zo kun je zelf bepalen of het wat voor je is – ook dat is vrijheid!

Voordeel 1: Meer zekerheid door vast maandbedrag

Het grote voordeel van een auto leasen is dat je weet waar je aan toe bent. Voor een vast bedrag per maand rijd je van hot naar her in een fijne auto. En gaat er een keer iets stuk? Afhankelijk van de leasevorm die je kiest, zitten die kosten gewoon bij de maandprijs in. Bij een koopauto heb je dat niet – daar draai je meteen zelf op voor die onverwachte kosten. Ondernemen is risico lopen. Je weet van tevoren niet hoe het zal gaan. Stromen de miljoenen meteen binnen of kent je bedrijf pieken en dalen? Waarschijnlijk weet je zelf het antwoord wel. Zo’n stukje zekerheid in de vorm van een vast maandbedrag is dus wel zo prettig.

Voordeel 2: Meer kapitaal voor andere zaken

We blijven nog even hangen bij dat vaste maandbedrag. Want dat levert naast zekerheid nog een ander voordeel op: jouw bestedingsruimte. Met autolease heb je geen bergen aan spaargeld nodig en ben je niet in een keer een groot bedrag kwijt. Het gevolg? Je houdt nú meer geld over. En daarmee kun je doen wat jij wilt. Je kunt het mooi gebruiken voor andere activiteiten of kostenposten. Heb je dringend een nieuwe collega nodig? Of een geavanceerde machine om sneller te kunnen leveren? Jij bepaalt. En betaalt, natuurlijk. Ben je al overstag en kun je niet wachten om te leasen? Het team van LeaseParcours staat voor je klaar. Onze leaseadviseurs kunnen niet wachten om jouw ambities met je te bespreken. Vervolgens bepalen we samen welke lease-oplossing daar het beste bij past.

Voordeel 3: Rijden in je droomauto

Een derde voordeel van een zakelijke leaseauto is dat je simpelweg meer keuze hebt dan bij kopen. Dat zit zo. Als je een auto koopt, betaal je in een keer het volledige bedrag. Ook al koop je een Opel Corsa uit 2017, wat trouwens een hele fijne auto is, dan is dat voor jou als ondernemer alsnog een grote investering. Met een auto leasen is dat anders. Heb je al jaren die ene auto op het oog en is-ie te duur om te kopen? Dan is zakelijk leasen een uitkomst. In plaats van een hoge eenmalige investering, betaal je bij leasen een vaste prijs per maand.

Natuurlijk verschillen de bedragen ook voor leaseauto’s behoorlijk. Toch kun je met leasen al snel in een mooiere wagen rijden, zonder dat je daardoor op financieel gebied meer risico loopt. Wil je goedkoop zakelijk leasen? In dat geval is occasion lease ideaal. Gebruikte auto’s hebben hun grote afschrijving al gehad, waardoor het maandbedrag stukken lager ligt. Toch liever meteen een fonkelnieuwe bak? Door ons grote assortiment kun je morgen al in een nieuwe auto rijden. Zo snel zijn we!

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda