Wat is financial lease?

Wil je als (startende) ondernemer of zzp’er een auto kopen? Maar kun je niet in een keer zo’n grote uitgave doen? Dan kom je vaak uit bij leasen.

Financial lease is dan een van je opties. Het grootste voordeel van financial lease: de auto is uiteindelijk van jou. Maar hoe zit dat nou precies? Het klinkt misschien ingewikkeld, toch is het eenvoudiger dan je denkt. Wij leggen je uit wat financial lease is, de voordelen ervan en wat het verschil is met operational lease.

dots

Betekenis financial lease

Eigenlijk is het zo simpel als wat. Financial lease houdt in dat je aan het eind van een leasecontract eigenaar bent van de auto. De leasemaatschappij – in dit geval LeaseParcours – financiert de auto in eerste instantie. Vervolgens betaalt de ondernemer – dat ben jij – de auto in maandelijkse termijnen af. 


Bij financial lease ben jij direct economisch eigenaar. Dat betekent dat je van het begin af aan fiscale voordelen hebt. Zo kun je de btw terugvorderen en heb je recht op investeringsaftrek. Als je de auto geheel hebt afbetaald, ben je ook juridisch eigenaar. En dan zit je helemaal nergens meer aan vast.

Audi etron

Verschil financial lease en operational lease

Met financial lease is de auto aan het eind van het leasecontract van jou. Met operational lease is dat niet zo – dan lever je de auto aan het einde van de termijn weer in. Bij financial lease zijn extra kosten voor eigen rekening. Zoals belastingen, onderhoudskosten en reparaties. Die kosten heb je niet bij operational lease: daar zijn dit soort kosten bij inbegrepen. Doordat je bij financial lease direct zelf economisch eigenaar bent, profiteer je van fiscale voordelen. Als je operational leaset, heb je geen fiscaal voordeel. Samengevat:

Financial lease

  • Is te vergelijken met een hypotheek
  • Auto is uiteindelijk van jou
  • Extra kosten voor eigen rekening
  • Fiscale voordelen

Operational lease

  • Is te vergelijken met een huurhuis
  • Auto inleveren na de leasetermijn
  • Extra kosten zitten bij de prijs in
  • Geen fiscale voordelen

Voordelen financial lease

Uiteindelijk is de auto van jou

Je kunt financial lease zien als een soort hypotheek, maar dan voor een auto. Iedere maand betaal je een bedrag. Aan het eind van het leasecontract is de auto van jou. Zo werk je naar iets toe.

Rijden met kleinere reserves

Doordat je de auto niet in een keer hoeft te betalen, kun je ook met minder financiële reserves een auto kopen. Zo houd je ruimte over voor investeringen in je bedrijf.

Geen kilometerbeperking

Je hebt nooit te maken met een kilometerbeperking. Bij operational lease is dit vaak wel het geval. Dus maak je veel zakelijke kilometers? Of wil je ook op vakantie met je bedrijfsauto? Met financial lease kan dat zonder zorgen.

Leasecontract op maat

Bij LeaseParcours lease je op maat. Wij adviseren je, zodat jij wegrijdt in de auto die het beste bij je past. Of dat nu een operational of financial leaseauto is.

Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: Privacy Statement .

 

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: Privacy Statement.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda