Wat is shortlease? Betekenis en voordelen

Wat is shortlease? Betekenis en voordelen

Wil je als zzp’er of mkb’er voor korte tijd een auto leasen? Of hebben medewerkers voor een bepaalde periode een bedrijfsauto nodig? Dan is shortlease ideaal. Je rijdt de leaseauto die je wilt voor een korte periode. Hoe dat precies in z’n werk gaat? Dat lees je hier. Wij vertellen je wat shortlease is, wat de voordelen zijn en hoe het verschilt van andere leasevormen. Zo kun jij bepalen of het iets is voor jou en je onderneming!

Zakelijk leasen en shortlease

Eerst een korte opfrisser: met zakelijk leasen rijd je als ondernemer in een fijne auto, zonder dat je in één keer een grote uitgave moet doen. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij – LeaseParcours dus – en levert de auto, afhankelijk van de leasevorm, weer bij ons in. Zo’n leaseovereenkomst duurt meestal tussen de twee en vijf jaar.


Het principe van shortlease is simpel: het is een leaseovereenkomst voor een veel kortere periode. Het kan soms al vanaf één maand. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe medewerker in dienst neemt met een proeftijd. Op die manier hoef je niet direct een langetermijnverplichting aan te gaan. Ons shortlease-assortiment vind je op Autoparcours.

3 voordelen van shortlease

1. Maximale flexibiliteit
Je kunt niet in de toekomst kijken, hoe graag je dat als ondernemer soms ook zou willen. Misschien neem je binnenkort tijdelijk een nieuwe medewerker aan. Of werk je met seizoensgebonden of tijdelijke projecten. In zo’n geval is zakelijke shortlease perfect: het geeft je maximale flexibiliteit. Verandert er iets in jouw business? Dan zit je niet vast aan een langdurig leasecontract.


2. Makkelijker overstappen op andere auto’s
Rijd je graag in het nieuwste van het nieuwste? Of vind je het gewoon prettig om regelmatig te veranderen van auto? Met shortlease stap je makkelijk over op een andere auto, nieuw of occasion. Kun je niet meer wachten?


3. Direct de weg op
Vandaag een shortleasecontract getekend? Grote kans dat je vandaag of morgen al wegrijdt in je leaseauto. Bij ons zit je niet met lange wachttijden. Die snelheid geldt trouwens voor alles wat we doen.

Om welke leasevorm het ook gaat, LeaseParcours staat voor vrijheid. Weten hoe flexibel we echt zijn? Of hoe snel we jou in je gedroomde leaseauto krijgen? Neem dan eens contact op met een van onze leaseadviseurs.

Is shortlease duurder dan andere leasevormen?

Voor shortlease betaal je een hoger maandbedrag dan voor een ‘standaard’ leasecontract. Deze meerprijs zit hem vooral in de ultieme flexibiliteit en super korte opzegtermijn. Bij een langer leasecontract heeft de leasemaatschappij meer zekerheid en continuïteit. Daarom betaal je in dat geval een lagere leaseprijs.

 

Shortlease met negatieve BKR-registratie

Wil je zakelijk leasen, maar heb je een (negatieve) BKR-registratie? Dat kan een shortleasetraject soms in de weg zitten. Niet bij LeaseParcours. Wij kijken verder dan de cijfers en denken graag met je mee. Al betekent dat niet dat we iedereen zomaar een leasecontract geven. We gaan wel altijd het gesprek aan, omdat we jouw ondernemersplannen graag zien slagen.

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

LeaseParcours
31 augustus 2021
Veel mensen vragen zich af hoe het zit met een zakelijke lease-auto en een hypotheek. Beïnvloeden die elkaar? Krijg je minder hypotheek als je in een lease-auto rijdt? En speelt het soort leasecontract nog een rol in het geheel? LeaseParcours legt het uit.
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda