Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

Zakelijke lease-auto en hypotheek: zo zit het

Veel mensen vragen zich af hoe het zit met een zakelijke lease-auto en een hypotheek. Beïnvloeden die elkaar? Krijg je minder hypotheek als je in een lease-auto rijdt? En speelt het soort leasecontract nog een rol in het geheel? LeaseParcours behandelt enkele veelgestelde vragen en legt het uit.

Waarom überhaupt zakelijk een auto leasen?

Voor veel ondernemers is zakelijk leasen een uitkomst. Je kunt gaan en staan waar je wilt voor een vast bedrag per maand. Ook heb je het voordeel dat je niet in één keer een grote investering doet. Zo houd je per maand meer geld over om in je onderneming te steken.


Afhankelijk van jouw situatie kies je de leasevorm en bedrijfsauto die bij je passen. Wil je het nieuwste van het nieuwste? Geen enkel probleem. Toch liever een occasion? Ook dat regelen we. Onze tweedehands wagens hebben hun eerste afschrijving al gehad en zijn daardoor goedkoper.

Heeft mijn zakelijke lease-auto invloed op mijn hypotheek?

In principe niet. Hiermee bedoelen we: een zakelijke leaseauto staat op naam van de werkgever en is geen persoonlijke lening van de leaser zelf. Krijg jij als werknemer een zakelijke lease-auto van je baas? Dan draagt het bedrijf het financiële risico, niet jij. In dit geval heeft de lease-auto geen invloed op jouw persoonlijke hypotheek. Eventuele bijtelling is wel voor je eigen rekening. Dit wordt bij je bruto-inkomen opgeteld.

En hoe zit dat voor zzp’ers die een zakelijke lease-auto willen?

Ook voor zzp’ers heeft een auto van de zaak geen directe invloed op de hoogte van je hypotheek. De auto komt op naam van je bedrijf te staan. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat gemaakte leasekosten van invloed zijn op de winst van je onderneming. En dat kan wél invloed hebben op de hoogte van je hypotheek.

Kies de leasevorm die bij je past

Bij LeaseParcours bepaal jij zelf de leasevorm. Je kunt kiezen tussen operational lease of financial lease. Financial lease is als een hypotheek – uiteindelijk is de auto van jou. Bij operational lease lever je de auto na de leasetermijn weer bij ons in, meer als een huurhuis.


Welke leasevorm bij je past, hangt af van een aantal zaken, waaronder je financiële (bedrijfs)situatie. Heb je advies nodig, bijvoorbeeld omdat je een hypotheek wilt afsluiten? Een brandende vraag over zakelijk leasen? We helpen je graag, onze fantastische koffie staat klaar.

Recente berichten

Over ons

LeaseParcours
Redactie

Het team van LeaseParcours is jong, dynamisch en gezellig. We zijn altijd in voor een geintje. Wel is het zo dat er dingen moeten gebeuren. Dat moet je wel aankunnen. Je mag zo veel lol maken als je wilt, maar je moet zelf de discipline hebben om je werk af te maken. Die verantwoordelijkheid hebben alle leden van het team.

Occasion Leasen

Wil je eerst graag een zakelijk lease specialist spreken over de mogelijkheden, zoals het inruilen van je huidige auto of omdat we gewoon bereikbaar zijn? Dat kan gemakkelijk via de onderstaande informatie. 

Contact met een Leaseadviseur?

Volg ons
Zakelijk auto leasen? Bij ons heb je een enorme keuze uit nieuwe leaseauto’s en occasions. LeaseParcours is de snelste leasemaatschappij van Nederland: als je vandaag kiest, kun je morgen al rijden!

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. EDR gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van u en uw onderneming. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Op het moment dat u klant wenst te worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid.EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/.

Copyright © 2021. All rights reserved. Disclaimer | Ontwikkeling: Meceda